Синоптик розповіла українцям, якою буде погода взимку 2020-2021 років. Про погоду розповіла завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух.

Прийдешня зима буде аномальною, як і минула, пише Обозреватель. За її словами, середня температура буде вище на 2 градуси, ніж була на початку цього століття. Аналогічний прогноз на зиму давали і в минулому році. Однак синоптик передрекла, що на погоду в Україні сильний вплив матиме холодна океанічна течія в тропіках.

Від потужності цієї течії залежить погода в Україні. Коли вона стає могутніше, то і до нас приходить холод. Також вона впливає на циркуляцію повітря. Дана течія змушує повітря прогріватися в зимовий період більше, що і призводить до підвищення температури повітря. Ще одним важливим процесом синоптик назвала коливання вітрів в тропіках.

На даний момент коливання знаходиться в західній фазі. Воно підвищує ймовірність, як появи теплих повітряних мас, так і прихід холодних.

Синоптик торкнулася і теми опадів. Прийдешньої зими дощів і снігу буде мало. По всій країні атмосферна посуха змінилася гідрологічною і тільки в західних регіонах України дощі змінили ситуацію. В інших регіонах України посушливий період зберігся. Найближчим часом сподіватися на рясні і сильні опади не доводиться.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що синоптик Наталка Діденко показала і розповіла про погоду в найближчі дні.

Також Знай повідомляв, що синоптики розповіли, якою буде погода 4 листопада.

Нещодавно Знай передавав, що синоптики пообіцяли українцям похолодання вже 5-6 листопада.