На Тернопільщині підрахували, скільки колишніх військових працевлаштувалися у мирному житті. Так, з'ясувалося, що 616 Захисників України змогли знайти роботу після закінчення служби. З них 28 мали інвалідність.

Про це повідомила заступник директора Тернопільського обласного центру зайнятості Олександра Островська. Вона зазначила, що 151 колишній військовий знайшли роботу, ще 63 людини повернулися на контрактну службу. Також 19 ветеранів проходили професійне навчання. У лавах безробітних досі числяться ще 211 воїнів.

Крім того, протягом останніх місяців через службу зайнятості шукали роботу 1210 осіб з інвалідністю. 246 з них знайшли роботу. 81 здобувач з особливими потребами отримали нову професію та підвищував професійні навички. 21 чоловік знайшли тимчасову роботу. Станом на 1 жовтня 561 осіб з інвалідністю продовжують шукати роботу. Протягом періоду з січня по жовтень 2020 року послугами центру зайнятості скористалися 4400 осіб.

Нагадавши, Знай писав, що в Україні 12 березня почався жорсткий карантин, але він призвів до збільшення кількості безробітних. Починаючи з цього періоду змогли знайти нову роботу 90 тисяч безробітних громадян нашої країни.

Також Знай повідомляв, що після введення карантину в Україні для безробітних вирішили збільшити розмір допомоги. Розмір виплат для осіб, які отримують мінімальну допомогу з безробіття без урахування заробітної плати та страхового стажу, на період карантину підвищено з 650 до 1 тисячі гривень.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що українців і роботодавців штрафуватимуть за неофіційне працевлаштування. Розмір штрафів доходить до 50 тисяч гривень.