Приготувати щось цікаве і оригінальне і не витратити на це багато часу – мрія будь-якої господині. Таким блюдом може стати самий ледачий заливний пиріг з яйцями і зеленню. На його приготування знадобитися всього 10 хвилин і найпростіші інгредієнти.

Інгредієнт

  • яйця курячі-9 штук;
  • зелень-1 пучок;
  • сіль-0,5 чайної ложки;
  • кефір-300 мл;
  • сметана 200 грам;
  • борошно-500 грам;
  • вершкове масло 30 грам.

Спосіб приготування

Для приготування начинки знадобитися 5 варених яєць і пучок зелені. Яйця дрібно ріжуться, зелень також шаткується, а потім все ретельно перемішується. Для начинки підійде будь-яка зелень-кріп, петрушка.

Далі потрібно підготувати тісто. В окремій мисці потрібно збити залишилися яйця, кефір, 0,5 чайної ложки солі і 200 грам сметани. Все добре перемішується. В окремій ємності потрібно змішати розпушувач і просіяне борошно. Після цього сухі інгредієнти змішуємо з уже збитою сумішшю з кефіру, яєць і сметани. Тісто має бути густим, як на оладки.

Перед запіканням форму потрібно добре помазати вершковим маслом. На дно форми виливається 1/3 тесту, на нього викладається начинка, а зверху виливається залишилася частина тесту. Щоб у пирога була золотиста скоринка його поверхню потрібно змастити сумішшю збитих яєць зі сметаною.

Духовка повинна бути розігріта до 180 градусів. Випікати потрібно 50-60 хвилин. Готовність пирога перевіряється зубочисткою. До неї не повинно прилипати тісто. Після цього пиріг потрібно вийняти і дати йому охолонути. Тільки після цього пиріг можна викладати на блюдо і подавати до столу.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Нагадавши, Знай, як приготувати тушкований рис з куркою в сметанному соусі.

Також Знай розповідав, як створити заливний пиріг з капустою і сметаною.

Нещодавно Знай передавав, як приготувати узбецькі пельмені в бульйоні.