Борщ - традиційна страва української кухні. Його готують в кожній сім'ї, а рецептів існує безліч. Однак багато господинь псують борщ на першому етапі його приготування.

Шеф-кухар Антон Самойлов розповів, які помилки роблять українці при приготуванні цієї першої страви. Як не дивно, але найпоширенішою і найбільшою помилкою є приготування засмажкою для борщу.

Самойлов пояснив, що обсмажені цибуля, морква і буряк є м'ясним аналогом для пісної страви, а якщо борщ готується на м'ясному бульйоні, то засмажка робить його несмачним і занадто жирним.

Він розповів, що обсмажені овочі створюють ефект наваристого бульйону, а в сукупності з уже звареним бульйоном тільки погіршують ситуацію. Якщо піджарка ще й пригоріла, то смак першої страви буде зіпсований. Такий борщ віддає кислотою і гіркотою. На жаль, таке перше блюдо не можна повернути за допомогою соусів і заправок.

Для борщу або супу на м'ясному бульйоні найкраще пригасити на сковороді цибулю, моркву і буряк без масла, але з додаванням бульйону. Він також вважає, що ще краще овочі додавати сирими в каструлю з бульйоном.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що відомий шеф-кухар Джеймі Олівер розповів про те, як створювати смачні страви. Він видав кілька професійних секретів, які можна реалізувати на домашній кухні.

Також Знай повідомляв, що в Запоріжжі провели акцію і закликали городян приєднатися до створення історії української кухні.

Нещодавно Знай, як приготувати пшоняну кашу з гарбузом і вершковим маслом.