На Тернопільщині у Чорткові міськрада і мер прийняли рішення посилити карантинні обмеження через розповсюдження коронавірусу, не чекаючи рішення Кабінету Міністрів України.

Так, мер Чорткова оголосив про посилення карантину у зв'язку з тим, що заражених городян стає все більше, а також гине все більше людей, зростає і кількість потребують госпіталізації. Володимир Шматько заявив, що з суботи 7 листопада на території громади вводяться додаткові обмеження.

Тепер розважальні заклади та заклади громадського харчування, перукарні та магазини працюватимуть до 20:00. Всю ніч до 6 години ранку в місті повинні працювати тільки заправки та аптеки. Цей період жорстких обмежень триватиме протягом 14 днів. Так міська влада Чорткова намагається зупинити поширення інфекції.

Рішення про посилення карантину прийняли на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Чортківській міськраді.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Нагадавши, Знай повідомляв, що міністр охорони здоров'я спростував інформацію про створення "чорних зон" карантину в Україні. Таку інформацію в останні кілька днів поширювали ряд ЗМІ. Поряд з цим Степанов попросив поширити інформацію про те, що українцям потрібно звертатися до лікарів і не займатися самолікуванням, не пити антибіотики без призначення.

Також Знай писав, що в Україні за минулу добу зафіксовано 9 721 новий заражений, а також 10 762 людини одужали від коронавірусу. 201 людина померла від ускладнень, викликаних інфекцією.

Нещодавно Знай передавав, що головний санлікар Ляшко розповів, як і коли і хто закриває лікарняний після одужання людини від коронавірусу.