На Тернопільщині "Український Єрусалим" набув нового та оновленого вигляду. У Зарваниці завершуються роботи з відновлення архітектурних копій християнських святинь з життя Ісуса Христа. Чин освітлення нових споруд пройде напередодні Успіння Пресвятої Богородиці, пише Терміново.

"Український Єрусалим" був споруджений недалеко від монастиря Студійського Уставу. Щоб побачити комплекс потрібно піднятися на гору від 75-метрової дзвіниці. Потім дорога пролягає вздовж шляху хресного ходу.

Центром архітектурного комплексу є копія Гробу Господнього. Спочатку творці хотіли зробити це єдиним комплексом, але в процесі проектування все набуло занадто великий масштаб.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

В архітектурному комплексі зараз є всі святині християнської віри. Будівництво велося 4 роки. Так в Зарваницькому духовному центрі з'явилися ступені покаяння, за якими Ісус йшов на суд до Пилата. Також тут створили Голгофу-гору, на якій розіп'яли Ісуса Христа. Є свій гестиманський сад або оливкове місто, в якому Ііісус молився перед тим, як його схопили. В середині комплексу встановлена зменшена копія купелі Вітесда з фігурою сидячого ангела. Також в комплексі побудували ліонські або Стефанові ворота, Вежа Давида і багато інших споруд.

Варто нагадати, що у Зарваниці діє монастир, в який приїжджають перші особи держави. Так ще влітку сюди приїхав Петро Порошенко з дружиною Мариною.

Також Знай повідомляв, що Тернопільщина багата незвичайними місцями, де повинен побувати кожен українець. Серед туристичних магнітів є і християнські святині-монастир у Зарваниці.

Нещодавно Знай передавав, що сотні тисяч віруючих момлились у Зарваниці за мир в Україні.