Смачний обід для всієї родини хочеться приготувати не тільки у вихідні, але і в будні дні. Простий рецепт ароматного і соковитого страви дозволить урізноманітнити харчування. Горщики з м'ясом, квасолею і грибами замінять перше і друге блюдо, заощадять час господині і полюбляться всім членам сім'ї.

Інгредієнти

Для створення страви знадобиться м'ясо, бобові, гриби і овочі. Якщо хочеться приготувати нежирний обід, то потрібно взяти яловичину. В інших випадках можна взяти свинину або навіть баранину.

  • 500 г яловичини (свинини ,баранини);
  • 200 г квасолі;
  • 300 г помідорів;
  • 300 г грибів;
  • 200 г болгарського перцю;
  • 150 г цибулі;
  • Сіль, перець, рослинне масло.

Спосіб приготування

Перед початком роботи потрібно замочити квасолю. Краще це зробити на ніч, щоб вона легше і швидше розварилася. Далі квасоля потрібно відварити. Поки вариться квасоля потрібно дрібно нарізати м'ясо.

Далі потрібно попрацювати з овочами. Лук, гриби, перець потрібно очистити від шкірки і кісточок і дрібно порізати. Помідори ріжуться невеликими кубиками.

Далі на сковороду викладається цибуля і обсмажується до напівготовності. Потім до нього додається м'ясо. Сюди ж додаються гриби. Все разом смажиться до випаровування вологи. Всю суміш потрібно посолити і поперчити. Далі додаються помідори і перець.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обсмажена суміш викладається в горщики. На неї викладається квасоля. Зверху кладеться ще один шар м'яса з овочами. Все заливається невеликою кількістю води і відправляється в духовку на 1 годину. Випікати блюдо потрібно при температурі 180 градусів.