Похорон померлої людини можуть стати суттєвою статтею витрат для його рідних. Журналіст Picodi.com розповіли, у скільки обійдеться поховати традиційним способом або кремувати померлого.

В першу чергу журналісти розповіли, які витрати будуть однаковими для традиційного поховання і для кремації – підготовка тіла 1400 грн. Сюди входить обмивання тіла, бальзамування, макіяж і одягання в одяг. Оренда катафалка становить 3300 гривень.

Похорон складаються з церемонії прощання і поминок. Вартість 1 частини-1180 гривень. У цій цифрі закладені оренда залу, оплата послуг ведучого, послуг священнослужителя. Поминальний обід коштуватиме 5000 грн, якщо на ньому будуть присутні близько 30 осіб.

Вартість труни становить від 3000 грн, місце на кладовищі держава надає безкоштовно, але ось за викопування могили доведеться заплатити до 2500 грн.

Вартість кремації буде трохи дешевше - 1050 грн. У цю ціну входить урна для праху покійного-680 грн, місце на колумбарії. Похорони, ніша обійдуться в 2000 грн.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Таким чином, традиційні похорони обійдуться в 26 395 грн, а кремація - в 14 625 грн.

Нагадавши, Знай писав, що на Хмельниччині після травм від тортур під час пограбування помер фермер та депутат місцевої ради.

Також Знай повідомляв, що у Тернополі поховають доцента та кандидата філологічних наук Людмилу Пархонюк.

Нещодавно Знай передавав, що на Закарпатті від ускладнень коронавірусу помер полковник СБУ.