Котлети по-київськи-одне з найвідоміших страв, що полюбилися українцям. Його неможливо забути за пряний аромат, соковитий смак і ніжну консистенцію.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУ ресторанах можна замовити котлети по-київськи на кісточки, але для зручності їх приготування вдома можна не використовувати кісточку. Це полегшить процес. У цьому рецепті використовується подвійна панірування, свіже куряче філе і кілька інших складових.
Інгредієнт
- куряче філе-500 грам;
- вершкове масло-50 грам;
- яйця-2 штуки;
- рослинна олія-0,5 л;
- панірувальні сухарі - за потребою;
- зелень кропу-1 пучок;
- сіль, перець - за смаком.
Спосіб приготування
Зелень потрібно дрібно нарубати, масло нарізати невеликими брусочками, які потім потрібно обваляти в кропі. Це буде начинка для котлет.
Філе потрібно розділити-відділяється мала частина від більшої. З м'яса потрібно прибрати плівку і жир. Великі шматки філе розрізаються уздовж, щоб в них вийшов своєрідний кишеню. Розрізане філе потрібно розгорнути, як книжку. Нижня не розрізана частина з гострим кінцем відрізається так, щоб вийшов овальний шматок м'яса.
Розрізане філе укладається між двома шарами харчової плівки і обережно відбивається. Після цього м'ясо потрібно посолити і поперчити.
На маленький шматочок філе укладається брусок масла з зеленню і загортається так, щоб він був закритий з усіх боків. Маленьке філе з маслом укладається в велике і загортається. Загортати потрібно, підгинаючи краю всередину.
Отримані котлети потрібно обваляти в борошні і залишити на 30 хвилин в морозилці. Поки котлети охолоджуються потрібно збити яйця, розігріти в каструлі рослинне масло. Також вже можна включити духовку на 200 градусів.
Кожну котлету потрібно вмочити в яйця і обваляти в панірувальних сухарях. Процедуру повторюємо вдруге. Так вийде більш товстий шар панірування. Котлети потрібно опустити в гаряче масло. Коли вони підрум'яняться, їх можна дістати і викласти в форму для запікання. У духовці котлети по-київськи повинні провести 10-12 хвилин. Після цього їх можна викласти на тарілку і подавати до столу.
Нагадавши, Знай пропонував господаркам приготувати котлети з картоплею і грибами.
Нещодавно Знай передавав, що зрази з грибами і сиром займуть лідируюче місце на столі.