Сучасні господині використовують для приготування найвишуканіших страв мультиварку, але у наших мам і бабусь такої техніки не було. Тому готували вони не менше смачні страви за допомогою підручних засобів.

Сьогодні курка в банку з овочами – щось з розряду фантастики, але це блюдо варте уваги, адже воно виходить дуже ніжним і смачним.

Інгредієнт

  • курячі стегна-1,3 кг;
  • цибуля-200 грам;
  • картопля-700 грам;
  • морква-200 грам;
  • сіль спеції - за смаком.

Спосіб приготування

Курячі стегна потрібно замаринувати з сіллю, перцем і спеціями. Поки вони просочуються ароматом потрібно приготувати овочі. Вони нарізаються кубиками або півкільцями.

На дно трилітрової банки викладаються пошарово овочі, на них укладається частина стегенець. Далі укладається ще один шар овочів. Все ретельно утрамбовується в банку. Зверху викладається залишок стегенець.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Банку закривається фольгою, яка протикається зубочисткою. Дану конструкцію можна ставити в розігріту духовку. Гасити курку в банку з овочами потрібно протягом 1,5 годин при температурі 180 градусів.

В результаті виходить відмінний вечерю-куряче м'ясо з овочами в одному флаконі.

Нагадавши, Знай писав, що приготувати можна ніжні котлетки на подушці з картоплі. Ця страва заощадить не тільки час, але і зробить сімейну вечерю особливо смачним. Для реалізації цього рецепта знадобиться трохи часу і всім доступні продукти-курятина і овочі.

Також Знай розповідав, як запекти картоплю просто так - нецікаво і не дуже апетитно, але якщо в кожну картоплину покласти м'ясо, зелень і спеції, то це вже буде оригінальна вечеря.

Нещодавно Знай, як приготувати курку з вершками і білим вином.