Жульєн - ця страва давно стала улюбленою закускою відвідувачів ресторанів і кафе. Запечені гриби під апетитною сирною скоринкою користуються популярністю, але вже мало хто пам'ятає, який рецепт був оригінальним. Це не заважає створювати жульєн в домашніх умовах і балувати їм рідних.

Найбільш популярним є жульєн з грибами і сиром, але в деяких рецептах можна знайти курку. Вважається, що вона зробить блюдо більш ніжним і незвичайним.

Інгредієнт

  • печериці-400 грам;
  • куряче філе-250 грам;
  • вершкове масло-20 грам;
  • вершки-100 грам;
  • твердий сир-100 грам;
  • цибуля - 1 штука;
  • сіль, перець, мускатний горіх - за смаком.

Спосіб приготування

В першу чергу потрібно підготувати овочі та гриби до приготування. Лук потрібно очистити і дрібно різати, гриби нашаткувати. М'ясо потрібно очистити від плівки, промити і порізати.

Тепер можна приступати до смаження інгредієнтів. Сковороду потрібно розігріти, налити на неї рослинне масло і розтопити вершкове масло. Спочатку обсмажується цибуля. Далі обсмажуються гриби разом з цибулею протягом 5 хвилин. До м'яса і грибів потрібно додати порізану курятину.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Після цього потрібно додати подрібнений сир до тушкованих грибів з м'ясом. Все це приправляється дрібкою мускатного горіха. До суміші потрібно поступово додати вершки. Їх потрібно доливати поступово, але з урахуванням того, що блюдо не повинно стати рідким. Вся маса викладається в Форми для запікання і поміщається в духовку на 15 хвилин. Випікається жульєн при температурі 180 градусів.

Нагадавши, Знай писав, що жульєн можна приготувати в булочках.

Також Знай розповідав, як приготувати жульєн в лаваші і оригінально подати до столу.

Нещодавно Знай передавав, що близьким родичем Жульєна є Білоруська смаженка.