Жульєн - ця страва давно стала улюбленою закускою відвідувачів ресторанів і кафе. Запечені гриби під апетитною сирною скоринкою користуються популярністю, але вже мало хто пам'ятає, який рецепт був оригінальним. Це не заважає створювати жульєн в домашніх умовах і балувати їм рідних.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНайбільш популярним є жульєн з грибами і сиром, але в деяких рецептах можна знайти курку. Вважається, що вона зробить блюдо більш ніжним і незвичайним.
Інгредієнт
- печериці-400 грам;
- куряче філе-250 грам;
- вершкове масло-20 грам;
- вершки-100 грам;
- твердий сир-100 грам;
- цибуля - 1 штука;
- сіль, перець, мускатний горіх - за смаком.
Спосіб приготування
В першу чергу потрібно підготувати овочі та гриби до приготування. Лук потрібно очистити і дрібно різати, гриби нашаткувати. М'ясо потрібно очистити від плівки, промити і порізати.
Тепер можна приступати до смаження інгредієнтів. Сковороду потрібно розігріти, налити на неї рослинне масло і розтопити вершкове масло. Спочатку обсмажується цибуля. Далі обсмажуються гриби разом з цибулею протягом 5 хвилин. До м'яса і грибів потрібно додати порізану курятину.
Після цього потрібно додати подрібнений сир до тушкованих грибів з м'ясом. Все це приправляється дрібкою мускатного горіха. До суміші потрібно поступово додати вершки. Їх потрібно доливати поступово, але з урахуванням того, що блюдо не повинно стати рідким. Вся маса викладається в Форми для запікання і поміщається в духовку на 15 хвилин. Випікається жульєн при температурі 180 градусів.
Нагадавши, Знай писав, що жульєн можна приготувати в булочках.
Також Знай розповідав, як приготувати жульєн в лаваші і оригінально подати до столу.
Нещодавно Знай передавав, що близьким родичем Жульєна є Білоруська смаженка.