12 листопада на приватизаційному аукціон був проданий спиртзавод на Тернопільщині. Виробниче підприємство вдалося реалізувати за рекордну суму в 120 мільйонів гривень.

Як стало відомо, був проданий Маріловський спиртзавод. За нього боролися дві компанії. В результаті торгів ціна зросла в 2,2 рази. Первісна ціна заводу становила 54,7 млн грн. до 120 млн грн.

Маріловський МПД вважається офіційно приватизованим після підписання Протоколу про проведення аукціону, складання договору купівлі-продажу об'єкта та проведення повного і остаточного розрахунку.

Також стало відомо, що покупець спиртзаводу після завершення операції отримає право не тільки виробляти спирт, але і стане учасником нового ринку виробництва цієї речовини.

За інформацією голови Фонду держмайна Дмитра Сінниченка завод викупила фірма ZERNOFF - це найбільший Молдавський виробник етилового спирту. Це один з перших зарубіжних гравців, які зацікавилися українським ринком спирту. Сенніченко вважає, що це дозволить зруйнувати монополію, що склалася на ринку спирту України.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадавши, Знай повідомляв, що завод "Мотор Січ" закривається. Його власник Богуслаєв звільняє співробітників через затяжні фінансові труднощі. Також завод не здатний працювати через арешт акцій компанії. Судові справи та інші труднощі" вбили " великий завод.

Також Знай писав, що у Львові продають Будинок книги за 445 мільйонів гривень. Будівля є пам'яткою архітектури. Перший львівський хмарочос виставили на аукціон зі стартовою вартістю 445 млн грн на електронному майданчику "Прозорро. Продаж".

Нещодавно Знай передавав, що на Львівщині продали перший державний спиртзавод за 50 мільйонів гривень.