На Тернопільщині в акушерсько-гінекологічному відділенні КНП» Кременецька районна комунальна лікарня " допомагатимуть молодим мамам народжувати малюків абсолютно безкоштовно.

Про таке рішення медики та адміністрація лікарні розповіли на офіційній сторінці медзакладу у Facebook. У повідомленні йдеться, що тепер майбутнім мама не доведеться збирати сумки в пологовий будинок і хвилюватися про оплату наданих послуг.

Причиною такого рішення є закупівля всіх необхідних препаратів і матеріалів відповідно до умов Програми медичних гарантій»медична допомога при пологах". Медики зазначили, що прагнуть, щоб молоді батьки дбали про новонароджену дитину, а не про матеріальні клопоти. Майбутніх мам медики попросили не хвилюватися і виконувати вказівки лікарів.

Нагадавши, Знай повідомляв, що в Україні зріс розмір виплат у зв'язку з вагітністю та пологами на 14,5%. Середньоденний розмір допомоги по вагітності та пологах склав - 280 грн, за кожен день перебування у відпустці по вагітності та пологах.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Також Знай писав, що Національна служба здоров'я України склала договори з 398 медустановами на надання медичної допомоги при пологах на загальну суму понад 1,6 млрд грн. 70 з них-це спеціалізовані пологові будинки і перинатальні центри.

Нещодавно Знай передавав, що Міністерство охорони здоров'я з 2021 року має намір збільшити тариф на надання медичної допомоги при пологах і ввести коефіцієнти, які дозволять регулювати суму в залежності від складності випадку.