Епідеміолог з Тернопільщини розповів про можливість зараження дитини COVID-19 в утробі матері або в процесі грудного годування.

Читайте Знай в Google News!

Детальніше про це пише видання "Липа".

За словами лікаря-епідеміолога Чортківського району Олега Голінатія, коронавірус COVID-19 ніяк не може вплинути на дитину, коли вона перебуває в утробі матері на останніх місяцях вагітності. Однак, немовля може заразитися безпосередньо при народженні, коли буде контактувати із зараженою матір'ю.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників
Показати ще

Що стосується дітей, які після народження заразилися коронавірусом, точної відповіді немає, оскільки хвороба досліджується менше року, а цього часу мало для таких висновків.

"Найважливіше-берегти себе в перший триместр вагітності. Тоді ризик негативного впливу дійсно високий. У більш пізніх термінах вагітності ризик істотно зменшується ... З питання, чи може передатися вірус дитині через молоко матері – відповідей ще менше. Вірус точно потрапляє в кров, відповідно-в молоко. Хоча знову ж спрацьовує дуже надійний природний бар'єр. Тому свідчити, що ковід передається з молоком, не можемо, але теоретично така загроза дійсно є", - розповів Олег Голінатій.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Комаровський пояснив шкоду антибіотиків при пневмонії.

Як повідомляв портал Знай.иа, що не можна їсти і пити при коронавірусі, терапевт дав поради хворим.

Також Знай.иа писав, що дієтолог Ніна Радзієвська поділилася головним секретом при грудному вигодовуванні.