Тернополянка Ірина Цикорська допомагає недоношеним дітям вижити. Жінка бере участь у проекті «диво-восьминіжки». Вона в'яже м'які іграшки, які допоможуть виходити дітей, що народилися раніше терміну.

Іграшки покликані заспокоїти малюків, що знаходяться в кувезах, відтворити умови утроби матері. Ірина розповіла, що не завжди мама може взяти на руки недоношеного малюка, а за допомогою іграшки можна заспокоїти дитину.

Також Ірина розповіла, що вона лікар-інтерн. Одного разу вона побачила пост в Facebook, в якому говорилося про такі іграшки і про те, як вони допомагають малюкам заспокоїтися на набрати потрібну вагу. Дівчина вирішила допомогти. Зараз вона в'яже одну іграшку за 3 години. Ірина вирішила зв'язати 10 таких осміножків і передати їх перинатальному центру.

Для в'язання іграшок є проста схема, а ось до нитка висуваються суворі вимоги. Вони повинні бути гіпоалергенними. Ірина зазначила, що потрібні котонові нитки, які можна випрати.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Завдяки таким восьминіжкам діти швидше набирають вагу і одужують. Лікар перинатального центру» Мати і дитя " Неля Скубенко розповіла, що 8 ніжок іграшки нагадують малюкам пуповину матері. Діти хапаються за них ручками і заспокоюються.

Взяти участь у цьому проекті може кожен бажаючий. Досить мати гачок і нитки для в'язання. Проект» диво-восьминіжки " діє в Україні з 2016 року.

Нагадавши, Знай писав, що в Україні щорічно народжується понад 300 тисяч немовлят, понад 15 тисяч з них з'являються на світ передчасно.

Також Знай повідомляв, що в день недоношених дітей неонатологів і особливих людей зворушливо привітали в мережі.

Нещодавно Знай передавав, що жінка народила дітей з різницею в 2,5 місяці.