Грузинська кухня полонила мільйони сердець. Багато господинь намагаються повторити кулінарні шедеври, а вихідці з цієї країни балують українців справжніми хачапурі в кафе і ресторанах.

Крім того, існує маса змінених рецептів, які дозволяють приготувати хачапурі швидко і без зайвого клопоту. Звичайно, це буде не традиційне блюдо, але смак і аромат передати вдасться.

Інгредієнт

  • молоко – 1 стакан;
  • яйця-1 штука;
  • борошно – 1 стакан;
  • сулугуні або сир-300 грам;
  • вершкове масло 30 грам.

Спосіб приготування

В першу чергу потрібно підготувати всі складові-збити яйце віночком в мисці. До нього додається молоко і знову все добре збивається. Далі додається просіяне борошно і все знову збивається.

На тертці натерти 300 грам сулугуні. Якщо використовується сир, то його відразу втручають в тісто, як тертий сир. Далі тісто знову перемішується.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Сковороду потрібно змастити вершковим маслом і розігріти. На неї потрібно вилити тісто. Випікати все потрібно на повільному вогні до рум'яної скоринки. Після цього можна перевернути хачапурі і смажити до готовності.

Нагадавши, Знай повідомляв, що оригінальною стравою до сімейного сніданку у вихідні можуть стати сирні коржі із зеленню. Вони готуються швидко і в рцепті тільки доступні всім ігредіенти.

Також Знай писав, що млинці можуть бути дуже незвичайними. Але це досягається, якщо для їх приготування використовувати сир. Таке блюдо вже буде не десертом, а самостійним прийомом їжі.

Нещодавно Знай передавав, що можна приготувати не менш ароматне і смачне блюдо грузинської кухні - чанахі.