Грузинська кухня полонила мільйони сердець. Багато господинь намагаються повторити кулінарні шедеври, а вихідці з цієї країни балують українців справжніми хачапурі в кафе і ресторанах.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКрім того, існує маса змінених рецептів, які дозволяють приготувати хачапурі швидко і без зайвого клопоту. Звичайно, це буде не традиційне блюдо, але смак і аромат передати вдасться.
Інгредієнт
- молоко – 1 стакан;
- яйця-1 штука;
- борошно – 1 стакан;
- сулугуні або сир-300 грам;
- вершкове масло 30 грам.
Спосіб приготування
В першу чергу потрібно підготувати всі складові-збити яйце віночком в мисці. До нього додається молоко і знову все добре збивається. Далі додається просіяне борошно і все знову збивається.
На тертці натерти 300 грам сулугуні. Якщо використовується сир, то його відразу втручають в тісто, як тертий сир. Далі тісто знову перемішується.
Сковороду потрібно змастити вершковим маслом і розігріти. На неї потрібно вилити тісто. Випікати все потрібно на повільному вогні до рум'яної скоринки. Після цього можна перевернути хачапурі і смажити до готовності.
Нагадавши, Знай повідомляв, що оригінальною стравою до сімейного сніданку у вихідні можуть стати сирні коржі із зеленню. Вони готуються швидко і в рцепті тільки доступні всім ігредіенти.
Також Знай писав, що млинці можуть бути дуже незвичайними. Але це досягається, якщо для їх приготування використовувати сир. Таке блюдо вже буде не десертом, а самостійним прийомом їжі.
Нещодавно Знай передавав, що можна приготувати не менш ароматне і смачне блюдо грузинської кухні - чанахі.