Тернополянин побував у кратері діючого вулкана. Юрій Кульпа перебуває в Демократичній Республіці Конго у складі миротворчої місії. Чоловік зняв красу Вогняної гори на фото, які опублікував на своїй сторінці в Facebook.

Юрій Кульпа написав під серією фотографій, що він побував на горі Ньямлагіра. Вона знаходиться в гірському ланцюзі Вірунга. Обсяг вулкана вимірюється 500 кубічних метрів, а поверхня гори покрита лавовими потоками. Площа потоків становить 1500 квадратних кілометрів.

Ньямлагіра вважається найактивнішим вулканом Африки. Він зливається основою з вулканом Ньірогонго. Також українець розповів, що ці два гіганти постачають в атмосферу велику кількість сірки. До недавніх пір в кратері вулкана існувало лавове озеро, але після виверження на початку 20 століття воно вилилося. За останні століття відбулося 35 вивержень. Потоки лави досягали найближчих населених пунктів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадавши, Знай повідомляв, що на руїнах Помпеї була відкрита чергова сенсаційна археологічна знахідка: прекрасно збережені останки господаря і раба. Давньоримське місто Помпеї було знищено виверженням вулкана в 79 році нашої ери. Завдяки попелу, який вбив всіх жителів і повністю засипав поселення.

Також Знай писав, що всього кілька років тому можна було відвідати Національний парк вулканів на Великому острові Гаваї, відправитися на кратер кратера Халема'мау в кальдері відомого активного вулкана Кілауеа в сутінках і стати свідком приголомшливого помаранчевого світіння вируючої лави внизу.

Нещодавно Знай передавав, що український військовий ветеран російсько-української війни піднявся на Кіліманджаро.