Поетеса з Тернопільщини показала унікальну колекцію головних хусток її матері. Про це Ганна Михайлівна Костів-Гуска розповів на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Жінка родом з села Бабинці і в даний момент проживає в Борщеві. Нині Галина відома поетеса, громадський діяч та член Національного об'єднання письменників України, однак вона досі зберігає речі матері — українські головні хустки.

Читайте Знай в Google News!

У своїй публікації Ганна згадала, як її мама дбайливо поводилася зі святковими головними уборами і зараз це найцінніша реліквія в її родині.

У зв'язку зі святкуванням Дня Української Головної хустки поетеса вирішила познайомити користувачів Мережі з її колекцією.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"До Дня української хустки-хустки моєї матері. Шалянові - так вони називаються...Тоненька шерсть...Скільки їм років - не знаю... Моя мама народжена в 1914 році. Вони-свідки її дівоцтва, одруження, народження моїх сестер і мене, смертей моїх маленьких сестричок, війни, колгоспної праці... вони-свідки горя і радості в нашому домі... " - розповіла Ганна Костів-Гуска.

Колекція Ганни Костів-Гуски, фото Facebook: 7 днів
Колекція Ганни Костів-Гуски, фото Facebook: 7 днів

До публікації вона додала кілька знімків головних хусток з її колекції і розповіла про деякі з них.

"Найдорожчим був хустку "з конвалією", не кожна дівчина могла його мати. Моїй мамі купили цей хустку. Довгий час хустки були заховані в скрині, тому що з'явилися інші, сучасні, потім – так звані "канадські", які модні і до цього часу...В ящик кидали таблетки нафталіну, переводили хустки сухим полином, листям тютюну, щоб не з'їла їх міль... Влітку просушували на гарячому сонці... Дві хустки були відкладені на смерть: одній – зав'язували голову, другу - клали в труну...Цих Кілька, що у мене залишилося від мами, – пахнуть мені не горіховим листям, не сухою лавандою - а материнськими добрими, теплими руками...Це пам'ять " - додала Ганна Костів-Гуска.

Колекція Ганни Костів-Гуски, фото Facebook: 7 днів
Колекція Ганни Костів-Гуски, фото Facebook: 7 днів
Колекція Ганни Костів-Гуски, фото Facebook: 7 днів

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що стоматолог з Харкова надихає українських бійців на щасливі посмішки

Як повідомляв портал "Знай.uа", тернополянин із золотими руками "воскресив" машини Гітлера і Сталіна

Також, "Знай.uа" писав, що буковинка без руки взяла голку і показала залізну волю