Заробітчани з Тернополя врятували життя дитини в Польщі. Про це розповіла мер міста Вронка Роберт Дорна.

Повідомляється, що троє тернополян Руслан Голуб, Іван Ковальський та Іван Кузьмич родом з Кременця, Тернопільської області працюють у Польщі на будівництві школи в селі Нова Весь, яка знаходиться за 60 кілометрів від Познані.

Під час проведення роботи українці почули крик про допомогу з будинку, який розташований недалеко від місця будівництва. Потім з нього вибігла перелякана жінка з дитиною на руках. Чоловіки відразу підбігли до неї, в той момент хлопчик вже не дихав і почав синіти.

Українці не розгубилися і відразу ж почали надавати дитині першу допомогу.

"Це був хлопчик, віком десь 5-6 років. Як ми зрозуміли, він подавився деталькою від конструктора" - розповів Руслан Голуб.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Чоловіки діяли злагоджено і швидко, адже у хлопчика не було часу. Один тримав дитину на руках, другий тримав голову, а третій — ноги.

Потім українці поклали дитину животом вниз на коріно Руслана і почали легенько стукати йому по спині, поки хлопчик не відригнув.

"У такому стані ми тримали хлопця, поки не приїхала швидка. Весь час дитину вмивали снігом, щоб він не втратив свідомість. Добре, що ми тоді не розгубилися, але в щоці ще два дні потім були" - додав Руслан Голуб.

Українці врятували хлопчика в Польщі, фото: Прикарпаття Online
Українці врятували хлопчика в Польщі, фото: Прикарпаття Online
українці врятували хлопчика в Польщі, фото: Прикарпаття Online

Нагадаємо, що харків'янка знепритомніла посеред супермаркету, на допомогу прийшов охоронець

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Дніпрі медики скоїли диво і поставили на ноги підлітка після страшної ДТП

Також, "Знай.uа" писав, що під Києвом дивом врятували пенсіонерку з провалами пам'яті