У супермаркетах Тернопільщини фахівці виявили небезпечні курячі крильця.

Про це повідомили у Держпродспоживслужбі у Тернопільській області.
Так, стало відомо, що у курячих крильця, які продають в супермаркетах Тернопільщини, виявили сальмонелу.

Супермаркет / скріншот з відео
Супермаркет / скріншот з відео
Ілюстративне фото

"Виявлено сальмонелу у курячих крильцях, що експортувались з Республіки до Королівства Данія та до України. Виробник: Wipasz Spolka Akcyjna, Olsztyn. Отримувач: ТОВ «Агропобутсервіс»", - зазначають в Держпродспоживслужбі у Тернопільській області.

Також у Держпродспоживслужбі звернулися до містян з проханням, у разі виявлення товару цих виробників на полицях магазинів, повідомити про це в управління.
Для довідки:

Сальмонельоз - це інфекційне захворювання, що передається в більшості випадків через неякісну їжу, а також контактно-побутовим шляхом. Збудник сальмонельозу – бактерія роду Salmonella – уражає переважно травну систему людини.

Сальмонели досить стійкі до дії фізичних і хімічних факторів довкілля. Вони можуть зберігати життєздатність у воді до 3 місяців, у кормах тварин — до 1,5 року, у м'ясі та яйцях — до 7 місяців, у заморожених продуктах, висушених фекаліях — до 2 років.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще