У Тернопільській області мати, у якої дитина з інвалідністю, залишилася без останніх грошей через заборгованість по кредиту.

Детальніше про це розповідає видання "Свобода".

Повідомляється, що до Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги звернулася мати малолітньої дитини з інвалідністю. Жінка повідомила, що всі її кошти, в тому числі і соціальні виплати на утримання дитини, були заарештовані банком. Фактично сім'ю залишили без коштів на життя.

Як з'ясувалося, арешт на грошовий рахунок було накладено не випадково-у 2018 році жінка взяла кредит у банку, проте не змогла його погасити вчасно. У слідстві цього банк звернувся в нотаріус і, отримавши відповідну постанову, заарештував рахунок матері. Під арешт потрапив і той рахунок, на який приходили гроші з управління роботи та соціального захисту як державна допомога дітям з інвалідністю.

Місцевий центр надав тернополянці адвоката в суді, який пояснив, що банк не має права накладати арешт на ті рахунки, куди надходять так звані цільові гроші (зарплата, пенсія, стипендія, соцвиплати тощо). Тому рішення нотаріуса визнали недійсним і банку довелося зняти арешт.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Документи / скріншот з відео
Документи / скріншот з відео

У Нацбанку пояснили, що такі випадки – не рідкість. При наявності заборгованостей по штрафах, аліментах або кредитах банк має повне право отримати дозвіл на арешт грошових рахунків боржника. Однак, найчастіше боржник має лише один потоковий рахунок, куди надходять як цільові, так і "звичайні" гроші. Банк не може самостійно розділити Фінанси клієнта на два рахунки, тому арешт може бути накладений на всі кошти.

Якщо ж у боржника є окремий рахунок для цільових виплат, з нього також можуть стягувати відсотки в якості оплати боргу. Тільки гроші будуть зніматися не банком, а тією фінансовою установою, яка нараховує цільові кошти.

Нагадаємо, що на Тернопільщині правоохоронці оштрафували голову ОТГ, який видавав собі незаконні премії.

Як повідомляв портал Знай.иа, міська рада міста Тернопіль вирішила не піднімати тарифи на опалення.

Також Знай.иа писав, що на Тернопільщині чоловікові довелося самотужки відспівувати знайомого, який помер від ускладнень коронавірусу.