Річку Дністер, що протікає на Тернопільщині, перевірили на вміст забруднюючих речовин. Такий самий скринінг зробили і у водах Дніпра, і це вперше в практиці України

Про це заявив глава держагентства водних ресурсів Валентин Шліхта, передає "Укрінформ". Так, спеціалісти виявили у водіх річок промислові хімікати, наркотичні препарати, пестициди та стимулятори.

"Вперше в Україні було проведено скринінг забруднюючих речовин. Скринінг – це дослідження, яке дозволяє відслідкувати понад 65 тис. різноманітних сполук. На жаль, в Україні немає можливостей виконання скринінгу, а тому відібрані проби були надіслані в найближчу лабораторію Європи", - заявив Шліхта і додав, що скринінг дозволить визначити специфічні показники для кожного річкового басейну.

Раніше ми писали, що нинішня зима злегка здивувала українців сильними снігопадами і морозами. Такого не було в Україні вже кілька років. Дивлячись на поля і ліси, говорять про весняну повінь на річках вже зараз. І ось, на сторінці Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника в соціальній мережі Facebook зробили прогноз.

Тим часом мандрівник з Прикарпаття Мирон Мірецький пересувався по гірському масиву Горгани, де зустрів двох рисей фото яких опублікував на своїй сторінці в соцмережі Facebook. Сфотографувати тварин чоловік зміг 3 січня, проте точну локацію він не вказав, щоб на їх слід не змогли вийти браконьєри.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Також портал Знай писав, що набережну Ужгорода облюбували білосніжні красені - в теплі краї не заманиш.

Раніше повідомляли, Карпати пощадили українців взимку - сонце, гори і жодної лавини.