Півторарічний Арсенчик Борис, мешканець Скалати, що на Тернопільщині, страждає від вкрай рідкісного недугу - спінальної м'язової атрофії. Це означає, що малюк народився абсолютно здоровим, проте в якийсь момент його м'язи почали атрофуватися.

Врятувати дитину може всього-навсього один укол, проте цей препарат - найдорожчий в світі. Одна ін'єкція - і Арсенчик назавжди здоровий, але її вартість - понад 2 мільйони доларів. Скажена сума, абсолютно непідйомна для батьків. Мама з татом не втрачають надії врятувати сина і просять українців про допомогу.

“CМА – це piдкicне неpвово-м’язове захвоpювання, що cупpоводжуєтьcя втpатою мотонейpонiв та пpогpеcуючою атpофiєю м’язiв, що пpизводить до pанньої cмеpтi. Нам дуже потpiбна пiдтpимка кожного з ваc! Ми вipимо, що cвiт наповнений добpими людьми, i ваше добpо веpнетьcя вам уcтокpат”, – напиcав у cоцмеpежi батько хлопчика Юpiй Боpиc.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Тим часом небайдужих львів'ян просять допомогти 11-місячній Вікторії Коцовській, якій нещодавно діагностували спінально-м’язову атрофію (СМА). Врятувати дитинку може укол вартістю 2 млн 300 тис. доларів.

Мама дівчинки розповіла, що хвороба в дитини почала проявлятися у 8 місяців. Вони помітили, що донечка перестала рухати ніжками, їх піднімати, хоча раніше вже навіть намагалася сідати, тримала голову та була рухлива. Після цього батьки вирішили звернутися до медиків.

Нагадаємо, що мати двох дітей бореться з меланомою і благає про допомогу: "метастази в підшлунковій"

Як повідомляв портал "Знай" , до шестирічного українця втретє повернувся рак: "Врятуйте Максимку!"

Також "Знай" писав, 14-річна школярка доглядає за хворою на рак мамою, дитинство вкрадено: "я їй потрібна".