Олександр Дарморос - молодший лейтенант 8 полку спеціального призначення. В 2016 році внаслідок важкого поранення чоловік втратив на Донбасі ногу та зір. Український захисник пройшов курс реабілітації, тепер же веде особистий блог та надає психологічну підтримку іншим військовим.

На YouTube-канал Олександра підписано більше 300 людей, половина з них - військовослужбовці. Вести соцмережі чоловіку допомагають друзі та дружина Олеся. У своїх відео Олександр вчить інших долати психологічні проблеми та інші негаразди, йдеться в сюжета Суспільного.

"Я не маю права відступити. Тобто, який це буде приклад? У мене є відео, як за допомоги психології схуднути. А сам набрав 5 кілограмів", — сміється Олександр. Та на це були причини: протягом трьох місяців чоловік перебував у шпиталі: "Зараз знову борюся із зайвою вагою, щоб відповідати за свої слова".

Окрім того, колишній військовий вивчився на масажитса-реабілітолога та розпочав практику вдома, де обладнав собі кабінет.

"Військові — народ гордий. Кожен каже, що впорається сам, і тому до психологів йти не хочуть. А під час масажу ми спілкуємось, людина виказує свої проблеми", — каже Олександр.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Масаж військовий робить за допомогою термовакуумного масажеру вартістю 50 тисяч гривень. Його Олександру придбали представники української діаспори з Австралії, до яких звернулися волонтери благодійного фонду.

"Чесно кажучи, дуже приємно, неочікувано. Добре гріє, трішечки створює такий вакуумний ефект, класно розслабляє", — ділиться враженнями один з відвідувачів Олександра.

Стати масажистом-реабілітологом Олександр вирішив після навчання незрячих АТОвців за програмою Міністерства ветеранів. Військових, які втратили зір після поранень, навчали такі ж незрячі добровольці.

"Вони розуміли наші потреби. Нас навчали користуватись телефонами, ноутбуками", — розповідає Олександр.

Після навчань Олександр отримав додаткову мотивацію жити й працювати. "Це настільки додало снаги і поставило цілі, що зараз набагато веселіше", - каже чоловік.

Нагадаємо, до лікарень Львова запустять капеланів - даруватимуть хворим віру, поки медики ставлять крапельниці

Як повідомляв "Знай.ua", пройшов підвали-катівні путінських найманців: отець Діонісій розповів, як став капеланом

Знай.ua писав: "Вони повинні бути впевненими, що отримають допомогу": як працює мобільний центр психологічної підтримки на Донбасі