У селі на Тернопільщині живе велика кількість поетів. Про це повідомили на порталі "Тернопіль".

Доктор мистецтвознавства, автор наукових робіт з села Настасів, Тернопільської області Олег Смоляк випустив добірку творів його односельчан під назвою "Літературний ужинок настасівчан".

Олег Смоляк підкреслив, що жодне село в Україні не може похвалитися такою творчою спадщиною, адже в Настасиві творчість місцевих жителів почала проявлятися з другої половини ХХ століття.

У селі Настасья народилися безліч поетів і митців: Богдан Пиндус, Ярослав Павуляк, Олег Смоляк, Михайло і Мирослав Олексіви, Віра Ковалишин, Богдан Ракочий, Марія Смоляк (Баб'як), Олександра Малік, Ігор Бережний, Соломія Джинджириста, Ігор Гуцайлюк, Ярослав Темірханов і багато інших.

Настасів, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Настасів, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Настасів, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Президент асоціації "Ліга підприємців Тернопільщини" Михайло Гомівка, який фінансово підтримав вихід добірки творів з посмішкою згадує творчість жителів Настасива.

"Поетичні твори нагадують мені найріднішу настасівську доокружність, яка сформувала мене й повела в широкий світ, щоб робити людям добро, любити свій рідний край, Україну і допомагати їй усім, чого вона потребує. Відрадно, що у збірці" Літературний ужинок настасівчан " представлені твори трьох поколінь. Адже саме в цьому присутня безперервність літературної традиції села Настасива і надія, що воно буде продовжуватися, поки буде існувати село" - сказав Михайло Гомівка.

Обкладинка добірки, фото: ternopil.te.ua
Обкладинка добірки, фото: ternopil.te.ua
Обкладинка добірки, фото: ternopil.te.ua

Нагадаємо, що Українка відправила "в космос" вагітного Гітлера

Як повідомляв портал "Знай.uа", 207 років від дня народження Тараса Шевченка: важка доля Кобзаря після загибелі матері

Також, "Знай.uа" писав, що прикарпатські красені в рясах вжарили "Думи мої": так Шевченка ще ніхто не співав