Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов змінив свою думку і заявив, що Тернопільська область вже кілька днів відповідає всім критеріям і готова для переведення в зелену карантинну зону. Степанов зробив таку заяву під час чергового брифінгу, пише УНІАН.

«Тернопільська область четвертий день поспіль відповідає національним індикаторам, і відповідно, може бути потім переведена в "зелений" рівень епідеміологічної безпеки",- вказав він.

Крім того, Степанов заговорив і про Вінницьку область, в якій вже шостий день не перевищуються критерії, встановлені МОЗ. Цю інформацію винесуть на комісію ТЕБ і НС, яка відбудеться в прийдешню п'ятницю.

Варто нагадати, що з 1 серпня в Україні почав діяти новий адаптивний карантин. Країну поділили на 4 зони – червону, помаранчеву, жовту і зелену. Розподіл буде здійснюватися відповідно до кількості хворих коронавірусом і заповнюваністю лікарняних ліжок. З 3 серпня до Червоної зони увійшли Тернопіль, Луцьк та Кіцманський район Чернівецької області. В результаті цього місцева влада цих міст і регіону заявили про протест і заявили, що не будуть обмежувати життя городян – закривати рух транспорту, припиняти роботу розважальних і навчальних закладів.

Нагадавши, Знай повідомляв, що у Тернополі місцева влада відмовилася вводити жорсткий карантин.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Також Знай писав, що тернополяни висловили все, що думають про карантинні обмеження в місті.

Нещодавно Знай передавав, що Луцьк і Тернопіль повстали проти жорстких обмежень, місцева влада передала Привіт Києву.