24 серпня, поки вся країна святкувала День Незалежності на Тернопільщині пішла з життя зв'язкова ОУН Олександра Свита. Їй було 95 років. Жінка проживала в Шумському районі Тернопільської області.

Олександра Свита завжди була зразком активної громадянської позиції і подавала приклад сучасної молоді в служінні Батьківщині. Свою енергію жінка направила на боротьбу з комуністами і на початку 20 століття вступила в ОУН, де була зв'язковою. На її долю випала зрада, арешт, тортури в Кременецькій в'язниці, а також каторжна праця в таборах в Сибіру. Після всіх випробувань Олександра Свита повернулася на Тернопільщину і продовжила нести патріотизм, вчити молодь любити Україну і боротися за неї.

Нагадавши, Знай писав, що в Івано-Франківській області живе ще одна соратниця ОУН-УПА, яка нещодавно відзначила 100-річний ювілей. Привітати жінку прийшли, як рідні, так і представники місцевої влади. Вона розповіла, як боролася за незалежність України в роки Другої світової війни.

Також Знай повідомляв, що на Тернопільщині на 92-му році життя померла ще одна борець за незалежність нашої країни. Жінка довгі роки провела в таборах і значилася, як політв'язень. Вона була членом ОУН-УПА. РАЙОННА ОРГАНІЗАЦІЯ СОЮЗУ політв'язнів І РЕПРЕСОВАНИХ України висловила співчуття рідним померлої жінки. У повідомленні йдеться, що пам'ять про незломленого патріота України буде вічною.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що на Прикарпатті проводили в останню путь ветерана УПА. 1 серпня на Прикарпатті зупинилося серце патріота, бійця за волю України, ветерана УПА та голови районного проводу Братства воїнів ОУН/УПА Михайла Юркевича.