Жителі Тернополя створили петицію, в якій звернулися до Сергія Надала з вимогою прибрати рекламний екран, на якому транслюється інформація зі звуком цілодобово. Тернополяни вважають, що це неповага до історії міста та історичного місця міста.

Автор петиції вважає, що такий екран є неповагою до архітектурних пам'яток і історично важливих будівель.

«На Театральній площі знаходиться лід-монітор, несе не повагу до історичного місця і до його відвідувачів, а саме, втручається в архітектуру, і звуковий фон не стимулює спілкуванню і атмосфері місця. Прошу демонтувати лід-монітори на Театральній площі та площі Свободи. Це дозволить туристичну привабливість місту та повагу до архітектурної спадщини» ,- зазначає в тексті петиції Захар Дябло.

На даний момент петицію на спеціальному ресурсі підписав 61 тернополянин.

Нагадавши, Знай повідомляв, що у Тернополі на вулиці Довженка планувалося створити сквер, але потім плани міської влади змінилися і землю почали роздавати під гаражі. Проти цього виступили жителі навколишніх будинків. Вони створили петицію, яка вже зібрала необхідну кількість голосів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Також Знай писав, що тернополяни зажадали від міської влади перевірити дотримання маршрутками екологічних вимог щодо викидів вихлопних газів. На сайті міської адміністрації з'явилася петиція, в якій автор документа обґрунтував необхідність такої перевірки.

Нещодавно Знай передавав, що кияни втомилися від співгромадян, що палять на балконах-їдкий сигаретний дим тягне в інші квартири, і їх жителі мимоволі змушені дихати сморід. З проханням заборонити куріння на балконах до Київради звернулися автори відповідної петиції.