У Тернопільській області поліцейська знайшла хобі, яке змушує забути про всі службові негаразди. Начальник відділу служби 102 УОАЗОР ГУНП капітан поліції Євгенія Іваськів захопилася бджільництвом. Вона займається розведенням бджіл, доглядає за ними і обробляє продукти бджільництва, пише Досьє 102.

Євгенія зазначає, що любов до бджільництва передалася їй від її діда. Вона не встигла отримати знання від родича, так як він рано помер. Однак її мама бачила, як її батько доглядав за бджолами. Тому жінки об'єднали свої бажання і знання.

Захоплення бджолами з'явилося 5-6 років тому. Тоді вона купила перший Вулик і бджолину сім'ю. Отримати знання про бджільництво їй довелося з книг, відеоуроків і від знайомих бджолярів. Дівчина є активним учасником ярмарків і фестивалів.

Євгенія розповіла, що спочатку вона одягала захисний костюм, коли працювала з бджолами. Комахи її жалили до 40 разів на день. зараз комахи її рідко жалять, але у неї вже немає особливої реакції на укуси. Вона також зазначила, що бджолині укуси є відмінним стимулятором імунітету.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Далі поліцейська розповіла, що в її пасіці є дві породи бджіл – карпатка і бакфаст. Їй більше до душі бакфаст, так як ці комахи більш спокійні. Також Євгенія сказала, що кількість меду залежить від того, як доглядати за бджолами і розвивати пасіку.

У бджолиних сім'ях також є втрати. Це відбувається через недобросовісних фермерів, які обприскують поля небезпечними хімікатами. Євгенія впевнена, що бджоли – це єдині комахи, які виробляють їжу для людства. Тому дівчина вважає, що їх потрібно любити, а не боятися. Для Євгенії Пасіка-це можливість відпочити і відволіктися від робочих буднів.

Нагадавши, Знай писав, що бджолярам виділяють 60 тисяч гривень кожному з державного бюджету в якості фінансової підтримки на розвиток бізнесу та розширення Пасіки.

Також Знай повідомляв, що на Волині агресивні бджоли атакують вулики інших пасічників і вбивають цілі бджолині сім'ї.

Нещодавно Знай передавав, що в Харкові може з'явитися інтерактивний музей меду, де можна буде не тільки дізнатися багато цікавих фактів про цей корисний продукт.