Українці вже зовсім скоро підуть на вибори. Люди обиратимуть місцеву владу. До історичної дати Залишилося 11 днів, а політики продовжують боротися всіма методами за виборців. У Тернополі на місце мера претендують 9 кандидатів. Це не так багато, як у 2015 році і раніше.

Леонід Бицюра

Цей кандидат має вищу освіту, побудував політичну кар'єру. За його плечима досвід роботи в міській раді, в облраді і навіть заступником мера. Донедавна Бицюра був представником ВО Свобода, але потім переметнувся в партію Батьківщина і від цієї політичної сили балотується на посаду мера Тернополя.

Віктор Гевко

Цей кандидат також має вищу освіту, але довгий час працював в індустрії розваг. Володимир Гевко побудував гумористичну кар'єру на сцені, став переможцем шоу «Розсміши коміка» та інших проектів Володимира Зеленського.

Політична кар'єра Гевко почалася в 2015 році. Тоді він у складі БПП "Солідарність" намагався стати депутатом, але у нього не вийшло. На даний кандидат в мери Тернополя має бізнес у вигляді турфірми.

Олександр Кравчук

Цей кандидат на посаду мера Тернополя став найтемнішою конячкою на цих виборах. У його послужному списку йдеться, що він має лише посаду голови Тернопільської регіональної організації «опозиційна платформа – за життя».

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Сергій Надал

Цей кандидат вже двічі був мером тернополяни. Городяни змогли переконатися в його компетентності та здатності відстояти права виборців. Кар'єру в політиці Надал почав у 2009 році у ВО "Свобода". Тоді він став депутатом Тернопільської облради.

Віктор Овчарук

Даний кандидат на пост мера має безпосереднє відношення до медицини. Овчарук довгий час працював за спеціальністю «Акушерство та гінекологія» в лікарнях міста. Потім він почав будувати кар'єру чиновника по лінії медицини-завідував управління охорони здоров'я – а потім був обраний депутатом Тернопільської облради і був заступником губернатора Тернопільської області.

Іван Сорокаліт

Цей кандидат один з наймолодших. Однак за його плечима досвід викладання у вузі. У період 2011-2017 років був директором комунального підприємства міської ради «Тернопіль Інтеравіа». У 2006 році почав займатися політикою – увійшов до Тернопільської організації «Пора», потім перейшов до ВО «Свобода» і був двічі депутатом Тернопільської облради.

Андрій Станько

Це ще один молодий кандидат на посаду мера Тернополя. Політичну діяльність розпочав у ГО "Молодіжна хвиля", а потім став членом Президії політичної партії "Громадянський рух"Хвиля".

Ігор Сцибайло

За плечима кандидата на посаду мера Тернополя робота на посаді керівника відділу реклами підприємства "ПОДІЛЛЯ-ТРАНС-СЕРВІС" з 1997 до 2001 року. Далі він керував прес-центром товариства охорони прав і гідності учнів "Фотреця". Також був редактором відділу висвітлення діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування на "радіо Тернопіль".

Ірина Яремчук

Це єдина жінка, яка стала кандидатом у мери Тернополя. Вона очолює молодіжну організацію Атом. Раніше була директором "Молодіжного центру праці".

Політичну діяльність веде в "Українській Галицькій партії". На даний момент є заступником голови політради, а перед цим обіймала посаду Тернопільської міської організації "Української Галицької Партії".

Напонмним, Знай повідомляв, що у Тернополі один з кандидатів на посаду міського голови Ігор Сцибайло заявив, що місту необхідний аеропорт.

Також Знай писав, що у Тернополі зіпсували агітаційні бліборди кандидатів від ОПЗЖ.

Нещодавно Знай передавав, що секретар Чернівецької міськради Василь Продан вийшов з передвиборної гонки на посаду мера Чернівців.