У Тернополі жінка створює ляльки з соломи. Про це розповіли у виданні "Gazeta.ua".

Повідомляється, що тернополянка Людмила Павлова вже близько 10 років виготовляє унікальні твори мистецтва. В її колекції є ляльки з глини, українські мотанки, а також останній тренд — ляльки з соломи.

Читайте Знай в Google News!

"Спочатку захоплювалася ляльками з глини, які потрібно було запікати. Робила їх за пропорціями тіла людини. Пошила для них колекцію одягу з усіх куточків України. Але пізніше почала створювати нові ляльки, з природних матеріалів. Вони служать як оберіг в будинку і мають неймовірний аромат літа і свіжоскошених трав " - говорить Людмила Павлова.

Жінка зізналася, що виготовлення таких ляльок це дуже складний процес. До того ж вона не робить ескізів на свої ляльки, адже вважає, що це творчий процес, який не можна робити автоматично.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

ляльки з соломи, фото: Людмила Павлова

Крім цього виникають складнощі з матеріалом, адже жінці потрібна якісна солома. Та, яку вирощують фермери їй не підходить через низьку якість, тому вона почала вирощувати злакові на своїй дачній ділянці.

Скульптор не женеться за кількістю і за два роки зробила всього 10 таких ляльок. Не дивлячись на це вони вже стали оберегами для будинків по всьому світу. Наприклад, одна поїхала в музей в США, а іншу купили як подарунок меру міста з Туреччини.

Кожна лялька має різну вартість, яка залежить від часу витраченого на виготовлення.

Ляльки з соломи, фото: Людмила Павлова
Ляльки з соломи, фото: Людмила Павлова
ляльки з соломи, фото: Людмила Павлова

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що запоріжанка втілила в життя мрію всіх дівчаток

Як повідомляв портал "Знай.uа", Дніпровський умілець перетворив "Запорожець" на будинок на колесах

Також, "Знай.uа" писав, що у Києві 94-річна бабуся продавала ляльок, щоб накопичити на операцію, серце вщент