Уродженка Тернопільщини співачка Сусанна яра, яка на даний момент проживає і працює в Польщі, розповіла про свій творчий шлях і як збирає мільйони переглядів на YouTube, виконуючи пісні різних жанрів.

Детальніше про це вона повідала в інтерв'ю для видання "Українська правда".

Сусанна Яра народилася в невеликому селищі на Тернопільщині, проте вже безліч років проживає з сім'єю в Польщі. Вона є солісткою Словацької групи HRDZA, а також має безліч сольних проектів. Дівчина співає в абсолютно різних напрямках: від народних пісень і фольклору до хард-року та електронної музики. Свій творчий шлях вона починала з церковного хору.

Сусанна виконує не тільки в різних жанрах, але і на декількох мовах. Вона неодноразово стикалася з проблемою націоналізму, проте сама намагається не стикатися з цією темою близько:

"Я дружу з усіма, немає з цим проблем. Взагалі ставитися радикально до чого-небудь це небезпечно, - зазначає співачка. - Також для мене не становить проблеми, коли хтось не хоче бути українцем. І навпаки, не проблема, ким хто хоче бути-поляком, лемком чи кимось ще. Не мені вирішувати, як хтось хоче бути тільки лемком або тільки українцем".

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Співачка познайомилася з групою HRDZA в 2015 році на фестивалі "Молода Лемковина" в Горлицях. Після концерту до неї підійшов лідер групи Славомір Гібарті і запитав, Чи не хоче вона зробити якийсь спільний проект. Спочатку Сусанна зізналася, що їй не сильно був до душі стиль групи, проте виконання їй сподобалося, тому вона погодилася.

Вперше активно про групу HRDZA заговорили в 2010 році, коли команда була дискваліфікована з фіналу словацького "Євробачення" – їх пісня Taká sa mi páči ("Така мені подобається") була представлена раніше.

Однак, перш ніж Сусанна замінила Вероніку Шолтесову-Рабадову в ролі фронтвумен, у групи не було успіху в 16 млн переглядів кліпу – мова йде про пісню "Штефан".

Крім участі в групі, Сусанна Яра має і сольні авторські проекти.

"Є такі дні, коли мені близька народна пісня, чисто докорінно заспівана, а буває, коли той власне внутрішній світ диктує те, що може показати тільки авторська пісня", - розповідає вона.

Дівчина вже давно мріє дати концерт у Києві, однак через пандемію поки не може це здійснити. Для цього, як мінімум, необхідно налагодити безліч контактів, а також просидіти всією групою два тижні на самоізоляції. Співачка розглядає виступ в Україні поки що лише у вигляді запрошення на якийсь фестиваль.

Нагадаємо, що Російська скандальна прима Анастасія Волочкова розповіла про непрості стосунки з рідною матір'ю.

Як повідомляв портал Знай.иа, українська ведуча Раміна Есхакзай взяла інтерв'ю у російської відеоблогерші і співачки Саші Спілберг.

Також Знай.иа писав, що порочі слова Кузьми про прихованих ворогів України згадали в мережі: "гірше, ніж Путін".