На Тернопільщині встановили табличку зі шрифтом Браїля, яку не можуть прочитати сліпі. Про це розповів користувач мережі Саша Войтович на сторінці в соцмережі Facebook.

Повідомляється, що в Бережанському відділенні Пенсійного фонду, в кабінеті №1 встановили спеціальну табличку зі шрифтом Брайля. Однак її накрили склом, тому для сліпих прочитати написане не представляється можливим.

"сьогодні побачив шрифт Брайля під склом... Де логіка? А логіка в цьому є! - Друк шрифтом Брайля коштує дорого, тому працівники Пенсійного фонду вирішили його захистити від зносу" - написав Саша Войтович.

Публікація Саші Войтовича: Facebook
Публікація Саші Войтовича: Facebook
Публікація Саші Войтовича: Facebook

До публікації він додав знімок цієї таблички, на якому можна побачити, що вона дійсно накрита склом.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Табличка зі шрифтом Брайля, фото: Facebook Саша Войтович
Табличка зі шрифтом Брайля, фото: Facebook Саша Войтович
Табличка зі шрифтом Брайля, фото: Facebook Саша Войтович

Шрифт Брайля-рельєфно-точковий тактильний шрифт призначений для письма і читання незрячим або погано бачать людям. Для зображення букв в цьому шрифті використовуються шість точок, які зчитуються за допомогою дотиків до них пальцями.

Нагадавши, у Львові вандали розбомбили зупинку, скло розлетілося на тисячі осколків: "Шкода здачі не дало"

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Києві посеред вулиці відкрився портал в пекло, комунальники мчать з усього міста: тріщить по швах

Також, "Знай.uа" писав, нога маленької дніпрянки застрягла в чавунній пастці-рятувальники взялися за пили і ножівки